כשרות כלי

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, כלי מתכת ששימש לאכילת פשטידה חמה לא כשרה, מחויב בהגעלה? וכן מאכל שהוכן בעזרתו כמו שניצל כשר? יש הבדל אם בהכנת המאכל, המאכל היה חם/קר כאשר הכלי נגע בו? ואם כלי מתכת שני שימש לאכילת אותו שניצל שהכלי הראשון נגע בו כשהיה קר, הכלי השני מחויב בהגעלה? תודה רבה!!! טל פ

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי את כל השאלה על בוריה על כן אכתוב מספר הלכות. אם הדבר לא עונה על כל השאלות  נא לשאול שוב.

כלי   שהשתשמו בו לדבר קר אינו נאסר כלל.

כלי שבושל בו דבר איסור, אם יבשלו בו דבר היתר בתוך 24 שעות מהשימוש הקודם ייאסר ההיתר.

אסור להשתמש בכלי האיסור עד להכשרה.

בברכה - בנימין שמואלי