הוכח תוכח את עמיתך

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בהקשר לשאלה שדומה לזאת ענית לו שיש להוכיח עד שיגערו בך מה עושים כשיש לי בן מתבגר 20 שבחר לו בדרך אחרת אם אני לא מוכיחה אותו בגלל שאני יודעת שאני אאבד אותו האם זה מותר לי לתת לו להמשיך בדרכו מה הגבול הדק כאן תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אם מה שאת נמנעת להעיר לו כעת, נובע מכך שאת רוצה לשמור אתו על קשר חם, ועל ידי כך תוכלי להחזיר אותו בעתיד, הרי שאת פועלת בדרך הנכונה, ובפרט כשמדובר בגיל מבוגר. וכנאמר מהמלך החכם מכל האדם [ספר משלי פרק כד פסוק ו]:

"כִּי בְתַחְבֻּלוֹת תַּעֲשֶׂה לְּךָ מִלְחָמָה, וּתְשׁוּעָה בְּרֹב יוֹעץ".

  בהצלחה - מנשה ישראל