אמונה

חזרה בתשובה ועבירות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב לאחר שאדם חוזר בתשובה ונמחלים לו כל החטאים (הם הופכים לזכויות, לא?), איך שופטים אותו אם גם אחרי התשובה שלו הוא חטא (לא ברמה שהיה חילוני) ? הרי זה שאומרים שנמחלים לחוזר בתשובה כל העבירות זה נראה נכון למקרהה שהוא חוזר בתשובה ומי אח"כ הוא מת...כי אי אפשר שלא לעשות עבירות ולהיות ´מושלם´ אחרי התשובה..בכל זאת..אפשר להשתדל כמובן..אבל תמיד ת´ה יכול לחטוא... מקוה שניסחתי טוב ת´שאלה תודה

תשובה

שלום וברכה

כל החטאים מהעבר נמלו לו כבר לגמרי.

כאשר האדם חוטא שוב ולא עשה תשובה על העבירות בחדשות יהיו לו לחשבון רק העבירות החדשות ולא הישנות.

אם הוא יחזור בתשובה שלימה גם על העבירות החדשות לא יהיו לו כלל עבירות וכל העבירות יאירו באור יקרות כמצוות גדולות ויקרות.

בברכה - בנימין שמואלי