כמה שאלות אם אפשר

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

ב"ה שלום וברכה: ברצוני לשאול כמה שאלות ברשותכם: 1- האם גוי שמבצע את כל 7 המצוות יהיה בגן עדן עם כל הצדיקים ולעומת זאת יהודי שמקיים רק חלק מהמצוות ישלח לגהנום?? 2-מה קורה לנשמת גוי שמתגייר?? 3-מה זה 3 עונשי כרת שכולם מדברים עלהם?? 4- הבנתי מההרצאה של פנגר שהמלבין פני איש ברבים- אין לו מקום לעולם הבא- השאלה שלי היא איך ניתן לכפר על חטא כזה אם הוא קרה ממזמן ואין אפשרות למצוא את האדם ולהתנצל- כלומר האם ישנם חטאים שלא ניתן לכפר עלהם?? זהו לבינתיים לא אעמיס בשאלות- ותודה והערכה מראש על כל מענה :-)

תשובה

שלום וברכה

גוי לא יגיע לגן עדן שמצויים בו עם ישראל אלא במקום לפי ערך נפשו.

יהודי שלא שמר את כל המצוות יזדכך בגהנם ולאחר מכן יזכה להגיע לגן עדן בדרגה גבוהה יותר מגוי.

2. גוי שמתגייר הוא שייך לעם ישראל והוא חלק מניצוצות הקדושה שהגיע כעת למקומו וחוזר להתחבר לעם ישראל.

4. על כל חטא מועילה תשובה וכאשר האדם מתחרט בלב שלם על החטא הקב"ה נותן בלב האדם למחול על ההלבנה.

בברכה - בנימין שמואלי