הבדלים בהלכה בדתות שונות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול בנוגע להבדלים בהלכה לעדות השונות או לזרמים השונים. אני קצת מבולבלת מדוע יש כ"כ הבדלים?והבנתי שיש דברים שהם חומרות וזה לא הלכה אז איך אני צריכה לנהוג?אני חוזרת בתשובה ואשמח לשמוע מהרב מעט רקע בנושא והדרכה. תודה רבה ותבורכו משמיים.

תשובה

שלום וברכה

עלייך לנהוג כמנהג העדה שאת משתייכת איליה.

גר ינהג כמנהג הקהילה שהוא נמצא בה כעת.

ההבדלים הם כתוצאה מבתי דין שונים בכל עיר ועיר שפסקו לפעמים שונה במחלוקת שמצויים בין חכמי ישראל בדברים המתחדשים בכל עת.

בהצלחה - בנימין שמואלי