מס´ שאלות בבקשה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, 1.איך מנקים ירק (כוסברה וכיו")? 2.האם מותר לבשל ירקות בלבד בסיר בשרי ולאחר מכן לאכול אותם עם גבינה? 3.כמה זמן שומרים בין בשר בקר לחלב וכמה זמן בהין עוף לחלב? 4.האם מותר להשתמש במועך תפו"א גם בתפו"א שנועדו לחלבי וגם לבשרי בתנאי שזה נוגע רק בתפו"א? 5. אני חותכת על קרש החיתוך רק ירקות ופירות ,האם בכך שאני משתמשת בכך בסכין בשרי/חלבי אני הופכת את הקרש לחלבי/בשרי? 6.האם מותר לאכול חלה שנשארה מארוחת שישי למחרת בארוחת בוקר חלבית? 7.כיצד נוהגים בסלטים שמורכבים מירקות האם ברגע שאני מכניבה מזלג בשרי הסלט לא הופך גם הוא לבשרי? 8.מדוע צריך לזרוק לאסלה ציפורניים מדוע זה כ"כ חשוב? 9.למה אסור להתגלח בסכין? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

1.

2. לספרדים מותר. לאשכנזים אין להתיר אלא  אם כן עברו 24 שעות מהשימוש הבשרי בסיר.

3. שש שעות.

4. מותר.

5. נשאר פרווה.

6. צריך להסיר את החלה לפני הבאת הבשר וכך מותר לאכול אותה עם חלב.

7. הכול נשאר פרווה.

8. ציפרנים מזיקות לנשים בהריון וכדי שאף אחת לא תינזק מזה יש להשליך לאסלה.

9. לנשים מותר.

בברכה - בנימין שמואלי