שבת

נרות שבת באמצע נסיעה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני חילונית ולפעמים נמצאת בדרכים לקראת כניסת שבת והמקום היחיד שיש באפשרותי להדליק נרות ביחודיות ובסתר הוא מאחורי איזור תעשיה. האם יש בזה חילול השם?ואם כן היכן עליי להדליק נרות שבת כאשר אני בדרכים סמוך לכניסת שבת?

תשובה

שלום וברכה

את ההלכה כבר כתבתי לך שלא ניתן להדליק נרות שבת בברכה.

אולם שפתיי לא אכלא מלהביע את התרגשותי כאשר ראיתי את שאלתך המראה עד כמה גדולה הנשמה היהודית ועד כמה נכונים דברי הבעש"ט שכאשר נחפור בכל נשמה יהודית נראה שכולה טוב וכולה מלאה באהבה לבורא עולם וזה הניצוץ היהדוי הפנימי שבאה מעומק נשמת ישראל ובה יצית ה' את אש האהבה של כל יהודי איליו יתברך שמו.

גם אם לא חונכת לתורה ויראת שמיים ולא זכית עדיין לשמור את השבת כולה כראוי בכל זאת אינך מוותרת על חיבורך עם בורא עולם ורוצה לעשות את אשר את עושה בדרך הנכונה ביותר.

כאשר רואים בנות ישראל קדושות שכאלו מתפרצת בנו הקריאה אלוקים הבט וראה מי כעמך ישראל גוי קדוש בארץ.

בטוחני שכל מלאכי מרום מהללים את בורא עולם ומשבחים אותו על שיש לו בנות קדושות כאלו.

ה' יעוזר שתמצאי את הדרך הנכונה להתקרב אל ה' עוד ועוד כאשר ברצונך ותזכי להגיע לשמירת שבת מלאה ולא יהיו לך שאלות קשות כאלו.

המעריך אותך מאוד וגאה להיות שייך לעם קדוש שכזה - בנימין שמואלי