תספורת בערב שבת ובערב חג

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, לפי מנהגי הספרדים, עד מתי מותר להסתפר בערב שבת, ועד מתי בערב יום טוב? יש חלוקה אם מסתפרים על ידי ספר או באופן עצמי, נכון? מה לגבי תספורת בבית על ידי אמא? תודה רבה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

הא לך דברי הילקוט יוסף

נכון להסתפר ביום הששי לכבוד שבת, ומותר להסתפר אף אחר חצות היום, אף אצל ספר ישראל, ואף בשכר, ואין מניעה להסתפר אז, גם על פי דרך הסוד, ושלא כמו שחשבו כמה מהאחרונים. כי לא מצאה הקפידה מקום לנוח אלא רק בשביל מנחה, והסומכים להקל בזה על פי התירוצים שנאמרו בזה יכולים להסתפר גם אחר חצות. ואין צריך להחמיר בזה אף ממדת חסידות. וכן המנהג. [ילקו''י שבת כרך א עמוד עה, ועמוד תקכח].

בברכה - בנימין שמואלי