אמונה

התייעצות בכמה נושאים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד כבוד הרב שלום, שתי שאלות: בתקופה האחרונה התחלתי להתחזק (אני אם חד הורית בזוגיות+בן אחד) שומרים שבת, אני מתפללת כל בוקר ברכות השחר, קריאת שמע ותפילת 18. ומשתדלת לחיות בצניעות. בני חייל והגיע להישגים גם בצבא וגם בעבודתו במקביל.כמובן שאני כאמא מאוד גאה בו ולכן ואני נוהגת לדבר בשבחו עם חברים לעבודה ובכלל. האם אני עושה נכון או שעדיף כמו שאומרים "לא לדבר יותר מידי" מחשש עין הרע? שאלה שניה - אני יודעת שיש איסור צפיה בשבת בטלויזיה, אך מאחר שאתר האינטרנט שלכם פתוח גם בשבת, ומן הראוי ללמוד תורה בשבת, האם זה אפשר לצפות בהרצאות שלכם באינטרנט בשבת למטרה זו. אציין שהמחשב (האינטרנט) פתוח אצלי כל הזמן לפני כניסת שבת וגם אחרי. אני לא מבצעת פעולת הדלקה וכיבוי בשבת. אודה לתשובתכם ושבת מבורכת. רונה

תשובה

שלום וברכה

אם תאמרי תמיד ברוך ה' שהבן שלי ככה וככה וכו' לא יזיק לו עין הרע.

לכתחילה ראוי להימנע משמיעת הרצאות בשבת גם כאשר אינך עושה פעולות אסורות בשבת.

מומלץ לקרוא בשבת את ספרי המהפך הצופן וכדו' של הרב זמיר ובכך תלמדי תורה בשבת בצורה קלה וטובה.

בברכה - בנימין שמואלי