שבת

עניני שבת ועוד..

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! יש לי כמה שאלות בכל מיני נושאים שאשמח לקבל עליהם תשובה: 1)האם בשבת מותר לאכול אוכל (חטיפים,מזונות,פירות וכד´) בין הסעודות שלא לצורך הסעודה? 2)האם בשבת מוטב להרטיב קצת את השיער במים כדי שיראה נאה? 3)האם חייבים לעשות קידוש עם 2 חלות או שאפשר רק עם אחת?אם חובה עם שתיים אז איך נוהגים? 4)האם מותר לשים סיכות בשיער בשבת? 5)האם כאשר עושים הבדלה ולא הולכים קודם לביה"כ כלומר לא שמעתי הבדלה בביה"כ, יש לברך "המבדיל בין קודש לחול" ורק אז להכין את הדברים להבדלה (הדלקת הנר,הבשמים)? 6)האם לאישה מותר לפטור גבר בהבדלה שאינו יודע ממש לקרוא או שאינו רואה ממש ואם הוא יקרא זה יקח הרבה זמן וזה מציק לנוכחים? 7)האם כאשר אישה איחרה את כניסת השבת ב10 דק´ ע"פ הזמן המתפרסם בלוחות האם מותר לה להדליק נר ואז לקבל עליה שבת? 8)אם ובמידה זמן כניסת השבת אצלי הוא ע"פ ירושלים אבל קשה לי כי זה הכי מוקדם האם אני יכולה לקבל שבת ע"פ זמן ת"א או עיר אחרת? ולעוד כמה עניינים: 1)האם ב"ה בתשובה זמן מה אבל יש לי ,ואני מאמינה שלא רק לי לכל המתחזקים, בעיה עם החברה ,כאשר אני שומעת לדוגמא לשון הרע וניבולי פה זה מציק לי ומכשיל אותי על אף שלפעמים אינני משתתתפת בשיחה אני רק שומעת אבל גם זה עבירה האם כבוד הרב יוכל להמליץ לי כיצד לנהוג? 2)האם כאשר אני קמה בבוקר ומברכת ברכות השחר(עם ברכות התורה) אבל חוזרת לישון במשך היום האם עליי כאישה לברך ברכות התורה שוב כמו שהגברים מברכים? 3)האם בבוקר כאשר אני עשיתי צרכים כיצד מברכים על הנטילה?האם נטילה אחת פוטרת גם ל"אשר יצר" וגם לנטילה ידיים?כיצד צריך לנהוג? תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות.

תשובה

שלום וברכה

1. מותר

2. מותר.

3. יש לקדש כאשר שתי חלות מונחו על השוחן ומכוסות במפית.
בשעת ברכת המוציא יש להחזיק את שני החלות ולברך עליהם ובוצעים אחת מהם.

4. מותר.

5. נכון.

6. מותר.

7. מותר לה להדליק נרות גם 10 דקות לאחר הדקת הנרות.

8. בשעת הדחק מותר להלדיק נרות עד לכמה דקות לפני השקיעה.

בברכה - בנימין שמואלי