נשים

האם יש תיקון?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד כבוד הרב שלום רב. 1 הרב, מה צריכה לעשות אשה שלא טבלה אף פעם והיא עוד מעט בת חמישים וכבר אין לה מחזור ?? האם יש תיקון?? 2 למדנו בגמרא על אכילת פת שאם אתה נמצא איפה שיש לך רק גויים אז מותר לך לקנות מהם פת, או שאולי אני לא כלכך הבנתי נכון, כי איך זה יכול להיות הרי הם אינם מנפים את הקמח וגם הם מדליקים וודאי את האש וגם יכולים למרוח לך שמן לא כשר וכו´ איך זה יתכן ??? 3 הרב, האם נכון הוא מה שאני עושה?: בבוקר אני נוטל ידים מנטלה במקלחת ששם גם נמצא השירותים אבל בלא ברכה מנקה טוב את הפנים ומצחצח שינים ועושה את צרכי ורק אחרי זה אני נוטל שוב במטבח ומברך על נטילת ידים . 4 לגבי נרות שבת, האם נכון שאשתי תברך קודם כל על הדלקת נרות שבת תדליק קודם נרות של צדיקים ורק אחרי זה את נרות השבת ( האם זהו הסדר הנכון?, ואם הוא נכון אז אחרי שבירכה על נרות של שבת מותר לה לדבר זאת אומרת להגיד אני מדליקה נרות לצדיק פלוני וכו´, וגם האם יש צדיקים מסוימים שכדאי להדליק להם נר לכבוד שבת, ומהו הנוסח הנכון). 5 הרב מותר לזרוק לפח דפים שכתוב עליהם בס"ד? בתודה מראש - שלמה

תשובה

שלום וברכה

1. נידה שלא טבלה לטהרתה מעולם, יכולה כעת לטבול לאחר ספירת שבע נקיים ובכך היא תהיה טהורה מכאן ואילך עד סוף חייה ודבר זה מהווה תיקון לכל חייה שלא זכתה לשמור טהרה.

2. ההיתר הוא כאשר כל המרכיבים כשרים, והאיסור הוא רק מפני שגוי הוא זה שאפה את הלחם ובמקרה שאין לחם אחר מותר לאכול.

3. נוהג טוב מאוד.

4. יש להדליק את הנרות של הצדיקים לפני הברכה ורק לאחר מכן לברך ולהדליק את נרות השבת.

5. מותר.

עלה והצלח - בנימין שמואלי