תפילה וברכות

האם השם שומע את תפילותיי בהדלקת נרות גם אם אני לא טובלת במקווה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

הנני אשה נשואה אם לילדים שהחלה בתהליך של למידה והתקרבות ליהדות . הפסקתי להדליק אש בשבת לפני כשנה לערך ולאחרונה גם החלתי לפקוד שיעורי תורה , להקפיד על דיני כשרות ומנסה לשמור שבת כהלכתה. אציין כי בעלי וילדיי לא הצטרפו אלי בתהליך זה אך נוהגים בי בכבוד רב . דרכי עוד ארוכה , יש הרבה להשלים , להבין , להפנים , שהרי אפילו את סגנון הלבוש שלי עוד לא ממש החלפתי . לאחרונה נאמר לבעלי (מפי אשה דתיה) כי גם כשהדלקתי נרות שבת תפילותי לא התקבלו היות ואיני טובלת במקווה . הרבה כח נדרש במהלך התשובה ולשמחתי יש לצדי עוד נשים שעוברות את אותה הדרך וגם למקווה נגיע . האם צדקה אותה אשה ? כל ימיי האמנתי שהשם שומע את כולם . גם גוים קרובים אליו . תודה רבה , יסמין

תשובה

שלום וברכה

דברי האישה אינם נכונים.

ה' שומע בוודאי לכל תפילותייך.

ה' יתן לך את הכוחות להמשיך ולהתעלות ובעז"ה לקיים את מצוות הטבילה בקרוב.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי