שאל את הרב - כללי

חשבתי לתת צדקה - האם יש בכך נדר?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! אם אדם מקדיש במחשבתו 100 שקל שהם מולו, האם הוא חייב לתת אותם דווקא?, או שמא לא משנה איזה שטר זה?

וכן אם אפשר לדעת איך אפשר להקדיש צדקה במחשבה, כלומר יש איזהו נוסח?

תשובה

שלום וברכה

לא משנה איזה שטר יתרום לצדקה.

נדר צדקה חל במחשבה [כך הדין להחמיר כדעות שיש לצדקה דין כמו להקדש שחל גם במחשבה גם כשלא נדר בפה], ואין נוסח למחשבה. איש איש ומחשבותיו.

בהצלחה - מנשה ישראל