שאל את הרב - כללי

עונשים לפני מתן תורה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי שאלה ,את התורה והמצוות קיבלו העולם בכלל ובני ישראל בפרט בצעמד הר סיני. אבל הרבה שנים לפני כן כאשר בני האדם חטאו (קין והבל ,סדום ,דור המבול ועוד ) הם נענשו .אם לא ניתנו חוקים איך ניתן לתת עונשים? הרי בני האדם יכלו לסנגר על עצמם ולומר לא ידענו שמה שאנו עושים הוא אסור . אודה על תשובתיכם . תודה

תשובה

שלום וברכה

א. ניתנו להם שבע מצוות בני נוח.

ב. דרך ארץ קדמה לתורה הכוונה היא שגם לפני נתינת התורה היו מחוייהבים ללכת בדרך ארץ ובמוסריות ולא לנהוג בצורה שאינה ראויה.

בברכה-  בנימין שמואלי