זוגיות

שלום בית וחילול שבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. אני חדש באתר וראשית ברצוני להודות לכל צוות האתר על העבודה הנפלאה שאתם עושים כאן. אני אדם חילוני שנשוי לאישה דתייה. לאחרונה אני מתקרב לדת (אך עדיין ללא כיפה וחילוני לכל דבר), צופה רבות בערוץ הידברות, הולך להרצאות של רבנים, וכו´. אחת לשבועיים אישתי ואני נפגשים עם משפחתי החילונית בערב שבת ואף עושים ביחד קידוש. המפגש המשפחתי הוא מאוד נחמד והוריי אף מכבדים אותנו בכך שאמי מכינה את כל הבישולים לפני כניסת השבת, משתמשת בפלטת שבת, מכבה את האור במקרר, וכו´. יחד עם זאת, כאמור אני ומשפחתי חילוניים ואין ברצוני לכפות עליהם את כל נושא הדת רק מפני שנישאתי לאישה דתייה ומכך יוצא שהטלוויזיה פועלת בערב שבת, הילדים מכבים ומדליקים את האור, וכו´...כמו-כן, אחי הגדול הוא זה שעושה את הקידוש למרות שהוא מגיע להוריי עם הרכב (הוא גר קצת רחוק) ולטענת אישתי זה כאילו שלא עשינו קידוש כלל ! אשמח לעזרתכם, מה ניתן לעשות בהתחשב במצב ? מצד אחד אישתי ואני שומרים שבת בביתנו וגם אני נמצא בתהליך ראשוני של תשובה. ואילו מצד שני, אני ממשפחה חילונית ואני לא מעוניין לבוא אליהם עם דרישות מרחיקות לכת בנוגע לשמירת שבת ושינוי הרגלים שקיימים בביתם, כמו לצפות בתוכנית "ארץ נהדרת" בערב שבת. אני גם לא רוצה לנתק את הקשר עם המשפחה שלי ח"ו ולכן אשמח לא לקבל תשובה שעקב חילול השבת בבית עליי להפסיק ללכת לשם מפני שזו ההזדמנות היחידה שבה כל האחים והאחיות נפגשים ביחד עם ההורים וחשוב לי להמשיך ולשמור על קשר טוב עם כולם. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אין להפסיק ללכת לבית הוריך.

אם אחיך מאמין בה' ובתורתו ובקדושת השבת אתם יוצאים ידי חובת הקידוש, אף אם הוא לא שומר שבת כעת.

אם הבנתי נכון לא ילדיך מחללים את השבת אל אשאר הילדים ועל כן אין לכם כל איסור ללכת לשם.

אין לכם לצפות בטלוויזיה אולם אין כל איסור לשהות בבית שיש בו טלוויזיה.

עלו והצליחו והמשיכו בהתחזקותכם - בנימין שמואלי