שאל את הרב - כללי

גדולת הצדיקים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב! יש לי שאלה שהיא מאוד מעניינת אותי. אף פעם לא הבנתי איך הצדיקים הקדושים מגיעים לדרגות רוחניות כאלה גבוהות עדי כדי כך שהם יכולים לחזות עתידות או לעשות כל מיני דברים שהם לא הגיוניים ע"פ הטבע. השאלה שלי היא איך בעזרת לימוד תורה הם מצליחים להגיע לדרגות גבוהות? הרי בספר יש אותיות,מילים ומשפטים.וכשאתה קורא אותם אז אתה יכול להבין, אבל איך בעזרת זה שהם קוראים את המשפטים ולומדים אותם הם מצליחים לראות כל מיני דברים נגד הטבע? למשל הם לומדים להיות מתוקנים במידות שלהם,יפה,אבל איך בעזרת זה שהם מתוקנים במידות שלהם הם פתאום יכולים לראות נסתרות? אני אשמח מאוד לקבל תשובה,כי זה נושא שמאוד מסקרן אותי ואני חושבת שעוד רבים תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

הלומד תורה ביגיעה רבה ועצומה, זוכה לטוהר הנפש ולהסיר מעליו את כל החומריות שיש בגוף ובנפש.

כאשר הנשמה טהורה היא מביטה מסוף העולם ועד סופה, מאחר והנשמה היא חלק אלוה ממעל וכאשר אין לה מפריע חומרי היא רוחנית לגמרי ואינה מוגבלת בכלי הגוף הגשמיים.

בברכה - בנימין שמואלי