נשים

דימום - דחוף

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! אני ובעלי החלטנו לשמור נידה.אחרי הווסט שנמשכה 7 ימים התחלתי לספור שבעה נקיים.לפי החישוב שלי הייתי צריכה לטבול במקווה ביום שני, אבל ביום ראשון ראיתי כתם דם בצבע חום ומעט הפרשה דמית (יכול להיות מביוץ)וזה היה רק פעם אחת. מה עלי לעשות עכשיו? אם אחכה 5 ימים ואספור 7 נקיים יגיע זמן של הווסט הבאה, וכך אפספס את הביוץ. ואם יהיה לי דימום של ביוץ כל חודש? מחכה לתשובה מהירה, כי לא יודעת מה לעשות. תודה רבה.

תשובה

צבע חום אינו אוסר.

נא לפרט יותר מה הכוונה שהיה לך הפרשה דמית כדי שנוכל לפסוק לך את הדין.

בכל מקרה מאחר ולא היית טהורה כעת אין צורך לחכות חמשה ימים ואפשר לספור מיד שבעה ימים.

בזכות הקפדתך על הלכות הטהרה תזכי בוודאי לזרע חי וקיים במהרה.

בברכה - בנימין שמואלי