שאל את הרב - כללי

מושב ליצים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אשמח לדעת מהי הכוונה במושב ליצים? האם מופע סטנד אפ או תוכנית בידור היא מושב ליצים? מהי ההגדרה של לץ?

תשובה

שלום וברכה

הגדרת המילה לץ היא זילזול בדברים שבקדושה.

מושב ליצים היא דחיפת הזמן בדרים ריקניים ללא שום צורך וללא שום תועלת.

כל אדם נזקק מפעם לפעם לשחרר לחץ באצמעות צחוק וכדו' ועל כן מותר ללכת לתוכנית בידור שהיא נעישת ללא מילים גסות וללא זיזלול בדברי תורה.

 בברכה - בנימין שמואלי