אמונה

התיעצות בקשר לנגיעה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני וחבר שלי כבר שנה ו-7 חודשים ביחד.בהתחלה לא שמרנו על איסור נגיעה ועכשיו שנינו מתחזקים.הקשר שלנו רציני ואנחנו מתכננים להתחתן.אנחנו לא מצליחים לשמור נגיעה למרות שעכשיו אנחנו בקושי נוגעים אחד בשני רציתי לדעת אם יש יותר חומרה כאשר האישה בנידה או שזו אותה חומרה תמיד,כי הרי הטבילה באה לטהר אותנו ואם אני לא טובלת אז תמיד האישה טמאה. בנוסף,ראיתי באחת מהתגובות שצריך למתן את הקשר כדי שהוא יחזיק מעמד מאז שנחשפתי לכל המידע על כל האיסורים אני נורא מבולבלת ולא יודעת מה לעשות רציתי לשאול האם צריך לעשות תיקון ואיזה ובכלל אם יש לך משהו לומר כדי שהקשר יצליח ונקים בית דתי. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אין הבדל אם הנגיעה היא העת המחזור או לאחר מכן, כל זמן שהאישה לא טובלת היא באיסור נידה.

תתחתנו מהר ככל האפשר ואל תמתינו יות רוכאשר יהיה זמן קרוב לחתונה בוודאי תחזיקו מעמד ללא נגיעה עד לחתונה.

התשובה מכפרת על הכול ובעז"ה תזכו להקים בית נאמן בישראל.

חשוב לדעת שגם אם אתם לא מצליחים לשמור נגיע הלגמרי אין זה מוריד מהערך של שמירת הנגיעה לפחות בחלק מהזמן, ה' יסייע בידכם שתזכו לשמור נגיעה בצורה מוחלטת עד לחתונה.

בברכה - בנימין שמואלי