שאל את הרב - כללי

למה להיות יהודי עולה הרבה כסף??

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב, שאלתי היא: למה קיים ביהדות המושג "רמת הידור". אני שואל לגבי בשר, תפילין וכו´. הרי (לפי דעתי כמובן)תפיליו או שהם כשרות או שהם לא כשרות. אם אין באפשרותי לרכוש תפיליו ב -3500 ש"ח אלא רק ב - 2000 ש"ח אז ההנחת תפילין פחות נחשבת בעיני בורא עולם. בפרשת שמיני קראנו על המאכלות האסורים וכמה חשוב להימנע ממאכלות אסורים ולהקפיד על כשרויות מהודרות. למה זה כ"כ יקר לעומת כשרות רגילה של רבנות. אם המטרה שכל יהודי יאכל אוכל כשר למה שמפחוד, בית יוסף, לנדא, רובין וכל שאר ההכשרים המודרים יוזילו מחירים. למה בכלל לכתחילה מוכרים מוצרים עם כשרות של רבנות. הרי כל פעם שיוצא לי לדבר עם הציבור החרדי אני שומע מהם דברים איומים לגבי הרבנות. אולי נבטל את הרבנות ויהיו רק בדצ"ים. למה על מנת להיות יהודי עולה הרבה כסף?????

תשובה

שלום וברכה

ראה את ההרצאה הבאה שמבארת את עניין הבשר בטוב טעם ודעת ומשם תקיש לכל שאר העניינים.

בברכה - בנימין שמואלי