חגים ומועדי השנה

האם מותר לי לאכול ביום טוב דבר שבושל/חומם בתנור שהודלק בחג עצמו?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, משפחתי אינה מקפידה לא להשתמש בחשמל, ולהדליק אש רק מנר דולק ביום טוב. האם מותר לי לאכול (בחג) דבר שבושל/חומם על אש שהודלקה על ידי המצת של הכיריים? האם מותר לי לאכול (בחג) דבר שבושל/חומם בתנור שהודלק בחג עצמו? האם הרב יוכל להסביר לי איך נהוג לכבות את האש בכיריים, ביום טוב, לאחר שהודלקה כהלכה? מה הדרך הפשוטה ביותר? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

1. אסור ליהנות ממה שחומם באש אסורה.

הדרך הפשוטה ביותר היא לבשל מים בסיר מלא על גדותיו והמים יגלשו ויכבו את הכיריים ולאחר מכן יש להשתמש לפחות במעט מים.

בברכה - בנימין שמואלי