הארוחה של החג

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב לכבוד הרב! בספר שמות פרק י"ב פסוק ח´ כתוב, ואכלו את הבשר בלילה הזה, צלי אש ומצות על מרורים יאכלהו. האם נצתוונו בחומש לאכול צלי בשר הנעשה על האש בליל הסדר?

תשובה

שלום וברכה

בורא עולם אכן ציווה על עם ישראל לפני יציאת מצרים להקריב קרבן פסח כמבואר בפסוקים שם.

כמו כן מצווה זו נוהגת בכל זמן שהיה לנו בית המקדש, שהיינו מקריבים קרבן פסח.

אולם כיום שבית המקדש חרב, אין לנו קרבן פסח, ואנו אוכלים את האפיקומן כזכר לקרבן פסח.

מבואר בחז"ל שאין לאכול כלל בשר צלי בליל פסח כדי שלא יטעו שמדובר בקרבן.

בברכה - בנימין שמואלי