תפילה וברכות

הלכות לגבי תפילה, גילוח

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב 1) בבית הכנסת שאני מתפלל בו יום יום לא נוהגים (משום מה) לומר פיטום הקטורת בסוף תפילת שחרית, אלא מדלגים עד ל: "תנא דבי אליהו.." ואח"כ קדיש על ישראל וכו´. חשוב לי לומר פיטום הקטורת, האם עלי להמשיך לקרוא את פיטום הקטורת לבדי, בזמן שהציבור הגיעו ל"עלינו לשבח", ואח"כ לסיים בעצמי; או שמא עלי לקרוא איתם את "עלינו לשבח" ואח"כ להשלים את פיטום הקטורת? 2) לעיתים, בערבית, שליח הציבור מסיים די מהר את קריאת שמע, ואת ההמשך עד לקדיש שלפני העמידה (כולל ברכת "גאל ישראל" ו-"השומר את עמו ישראל לעד, אמן") מה עלי לעשות אם אני באמצע אחת מהברכות (עוד לא סיימתי) והוא כבר מתחיל את הקדיש, כרגע אני עוצר לענות לקדיש ואח"כ משלים את הברכה. האם זה נכון? ואם לא מה עלי לעשות? 3) ראיתי שאלה דומה באתר, אך לא הבנתי. האם איסור גילוח בתער הוא רק לגבי הזקן או שלכל חלקי הגוף? (גברים/נשים) ובפרט, האם מותר לגלח את העורף בסכין גילוח? (כחלק מהתספורת) תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

תאמר איתם עלינו לשבח ולאחר מכן תשלים את פיטום הקטורת.

2. עוצרים לקדיש ועונים רק את יהא שמיה רבא ואת האמן האחרון של הקדיש.

לאחר מכן תמשיך בברכות קריאת שמע.

3. את עורף ואת שערות הראש מותר לגלח גם בתער.

שאר שערות הגוף אין לגברים לגלח בתער.

בברכה - בנימין שמואלי