שבת

בעבודה שלי עוברים לעבודה בשבתות ואף מאיימים בפיטורים למי שלא יעבוד שבת, מה לעשות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב . אני שומר מסורת אך לא שומר שבת . בעבודה שלי עוברים לעבודה בשבתות ואף מאיימים בפיטורים למי שלא יעבוד שבת אני מאמין שהעבודה בשבת אסורה אך המנהל שלי אומר שאם אני לא שומר שבת אני יכול לעבוד בשבת . מה עלי לעשות ?

תשובה

שלום וברכה

כל יהודי ויהודי מחויב לשמור את כל המצוות ואת השבת על כל פרטיה ודקדוקיה.

אף מי שלא מגדיר את עצמו כשומר שבת אין לו כל היתר לחלל שבת, אף אם האדם חילל את השבת פעם אחת אסור לו לחלל שבת פעם נוספת. מחשבים כל חילול וחילול לגופו, כל מניעה מחילול שבת זכותה גדולה עד מאוד ומקבלים על כך שכר רב.

אף אם לא הצלחת לשמור שבת כהלכתה, אין לך להסכים לעבוד בשבת ואף אם יפטרו אותך אין לוותר, השבת היא מקור הברכה ואי אפשר להיפסד משמירת השבת, בוודאי תזכה למצוא עבודה טובה יותר בזכות מסירות נפשך למען השבת, ובוודאי מעשה זה יתן לך כוחות להתחזק יותר בשמירת השבת.

כידוע כסף שמרוויחים בשבת שולט בו מזל רע ואין בו כל הנאה וכך תיפסד בכפליים, גם לא תרוויח מאומה וגם חיללת שבת.

יהי רצון שתמצא את פרנסתך בהיתר ובקלות במהרה.

שבת שלום - בנימין שמואלי