חברה והשקפה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. השאלה שלי היא איך היהדות מתיחסת ליום הדין הגדול,או התאריך 2012 ? תודה.

תשובה

שלום וברכה

ביהדות יש יחוס אדיר ליום הדין הגדול. דברי חז"ל מלאים מזן אל זן על האמור לקרות אז. אבל מה בין דברי חז"ל לתיאוריה נבובה הבנוי על חישובי הבל משבט המאיה רוצחי הנפשות, תיאוריה שצברה חסידים רבים, ואנשים רבים אף עשו כסף רב על הסרטים ההזויים שיצאו לאור בעקבות התיאוריה.

יום הדין קרב ובא, ואנו מקוים מאוד שהננו נמצאים כבר בעיצומה של "שבוע [שמיטה] שבן דוד בא בו", ונחכה לו בכל יום שיבוא. בניסן נגאלו ובניסן עתידים להיגאל.