אמונה

מי חוזר בגלגול נשמות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, הנושא של חיים לאחר המוות וגלגלול נשמות מאוד מעניין אותי, לכן יש לי מספר שאלות אשר אשמח לקבל עליהן תשובות.

1. כידוע, גלגול נשמות נועד לתקן דברים בהם האדם לא היה "בסדר" בגלגולים קודמים. אם כך, לא ברור לי מהו הגיהנום? באילו נסיבות הנשמה הולכת לשם? האם זהו השלב שבו בעצם לנשמה אין תקנה והגהינום זה התחנה הסופית שלה? דבר זה טעון הסבר מבחינתי!

2. האם ייתכן שבין גלגול אחד לשני יעברו שנים רבות?

3. לבסוף, בזמן השבעה, היכן נמצאת נשמתו של הנפטר באותו זמן?

תשובה

שלום וברכה

1. ישנם נשמות שמקבלות צ'אנס נוסף וישנם נשמות שמגיעות לגיהנם להזדכך שם לפני כניסתם לגן עדן.

הכול לפי המשפט של בית דין של מעלה בהתאם למצוות וחטאי האדם.

2. כן.

3. הולך מהקבר לביתו ומביתו לקבר עד סוף השבעה.

בברכה - בנימין שמואלי