שאל את הרב - כללי

מספר שאלות בתחומים שונים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אציין כי אני גרה בבית מסורתי-חילוני, ואני מתחזקת בתשובה. אבל... 1. לגבי לבוש: בכל פעם (בדר"כ לשיעורי תורה וכ"ו) שאני מתלבשת בצניעות אני שומעת מהבית ומחברים בחוץ כל מיני הערות ועקיצות לגבי זה... לפעמים, זה עובר את הגבול והופך למעליב ומעצבן... מה לעשות לגבי כך? *ואני לא מתכוונת לעזוב או להתרחק מהם כי זה כולל גם משפחה 2.רציתי לדעת מה חשוב יותר, בהתחשב בעובדה שאני כרגע לא עובדת ואין לי משכורת: מיחם לשבת או בגדים צנועים??? ואגב, רציתי לדעת מה הבעיה עם מים רותחים ממתקן של "מי עדן"? הרי גם מיחם וגם המתקן הנ"ל מחוברים לחשמל. 3. רציתי לברר מה עדיף ומה דעת התורה: אני סטודנטית (לימודי מקצוע) אך עקב בעיות כלכליות בבית אני חושבת לעזוב את הלימודים ולעזור בפרנסת המשפ´. בבית ההורים די מתנגדים מתוך דעה שהם לא רוצים לפגוע לי בעתיד, וכ"ו.. אבל, מצד שני, זה ברור שאם אני אעבוד אני אשפר את המצב הנוכחי. אני אישית, נןורא רוצה לעזור למשפחה וזה נראה לי חשוב הרבה יותר... אשמח לדעתך, בתודה מראש ובברכה עלייך להמשיך בלימודים

תשובה

שלום וברכה

1. מי שמקבלת העלבות בשל עמידתה בעוז לעשות את רצון בוראה, אין קץ לשכרה.

אין להתווכח יותר מיד על כך, אלא לומר להם זאת דרכי ומותר לכם לכבד את רצוני.

2. אם נחוץ לך מאוד מיחם לשבת כדי שתוכלי לשתות מים חמים, וללא המיחם את נאלצת לבשל חליל המים, עדיף שתקני מיחם ולא בגדים.

כל פעם שאת מוציאה מים נכנסים מים קרים אחרים המתבשלים בשבת.

3. אני ממליץ להמשיך בלימודים.

בברכה - בנימין שמואלי