שאל את הרב - כללי

נוסחאות בתורה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לשאול אם אכן החכמים ניסו לעשות את הבחירה הנכונה ביותר בין נוסחאות. ואם כן, אולי הנוסח שבידינו אינו הנוסח האמיתי שהתקבל מסיני ואז איזה טעם יש למצוא גימטריות ודילוגי אותיות? בברכה לירון

תשובה

ההלכה שניתנה בתורה 'אחרי רבים להטות', נוגעת גם לעניין הזה. שאם יתעורר ספק בדור מהדורות בנוגע לכתיבת מילה מסויימת בתורה נקבע את ההלכה על פי רוב ספרי התורה שבידינו.

והנוסח שנקבע על פי רוב, כפי דין תורה, היא הנוסחה שכך רוצה הקב"ה שנכתוב בה את התורה. ולכן הצפנים המבוססים כפי המסורת כיום שנקבע על פי הרוב, הינן צפנים אמיתיים ששתל נותן התורה בתורה כפי הנוסחה שתיקבע על פי ההלכה.