שאל את הרב - כללי

הנאת עולם הבא

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

העולם הבא הוא עולם שכולו טוב, אין בו יצר רע כמו בעולם הזה ולכן אין בו גם קנאה בין אחד לשני. אם כך, מה זה משנה כמה מצוות יעשה אדם ויתעלה במעלה הרוחנית כדי שיקבל שכר גדול יותר? הרי אם אין קנאה בין אחד לשני אז לא מרגישים חסרון בשכר ובהרגשה הפנימית אין כל הבדל בהנאה הרוחנית שלך לשל כל שאר בני העולם הבא. תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

אמרו חז"ל במסכת בבא בתרא
אמר רבי חנינא מלמד ש{לעתיד לבוא}  כל אחד ואחד נכוה מחופתו של חבירו. אוי לה לאותה בושה אוי לה לאותה כלימה

וביאר בספר מסילת ישרים פרק ד'

והנה סוף זאת המדרגה, היא הנקראת יראת חטא, שהיא מן המשובחות שבמדרגות, והוא שיהיה האדם ירא תמיד ודואג פן ימצא בידו איזה שמץ חטא שיעכבהו מן השלימות אשר הוא חייב להשתדל בעבורו. ועל זה אמרו ז"ל (ב"ב עה): על דרך המשל, מלמד שכל אחד נכוה מחופתו של חבירו. כי אין זה מטעם הקנאה אשר תפול רק בחסירי הדעת כמו שאכתוב עוד בסיעתא דשמיא, אלא מפני ראותו עצמו חסר מן השלימות מדריגה שהיה יכול להשיגה כמו שהשיגה חבירו. והנה על פי ההתבוננות הזה ודאי שלא ימנע השלם בדעתו להיות זהיר במעשיו:

בברכה - בנימין שמואלי