תפילה וברכות

נוסח תפילת מנחה של שבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

למה אומרים בתפילת מנחה של שבת והנחילנו ד´ אלוקינו באהבה ורצון "שבתות" קדשך וכו´שלא כמו בתפילת מעריב ושחרית. שאומרים רק "שבת קדשך תודה.

תשובה

לכבוד המתעניין,

המקובל אצלינו ע"פ קבלה, שבליל שבת קודש מתגלה בחינת נקבה וביום השבת בחינת זכר [הכונה בזה דכמו שהכלה היא מעלה חן בעיני הזכר, כך עבודתינו של כל השבוע עולה לפני השם יתברך בליל שבת. וכמו שהבעל מקנה לכלה כל מיני מתנות והשפעות טובות מתוך שמחתו מכלה הגונה, כך הקב"ה כביכול משפיע לנו השפעות רוחניות ביום שבת בבוקר שכלול בתוכם גם השפעות גשמיות שיתגלו בשבוע הבא.]

 בזמן מנחה בשבת מגיע השיא של קדושת שבת דהיינו בחינת יחוד של ב' הקדושת ביחד. לכן בשאר התפילות מזכירים רק "שבת קדשך" (בחינה אחת) ובמנחה של שבת מזכירין "שבתות קדשך" - ב' הבחינות ביחד.

בברכה,

רב נחום