אמונה

בבקשה לעשות לי סדר בענייני תיקון הברית

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכם צוות הדברות. אני חוזר בתשובה כבר שנתיים,ולפני התשובה,פגמתי בפגם הברית כמעט באופן יומיומי. גם כשהתחלתי להתעורר ליהדות עוד לא נתתי ליבי לחומרת הפגם ועוד לא הפסקתי לגמרי,רק בשלב מאוחר יותר הפסקתי לגמרי לגמרי ברוך השם עד עכשיו. הבנתי זאת עבירה חמורה ומכוערת שיש בה חורבן והרס עצמי ועולמי גדול מאוד,והשאללה שלי(אם יהיה אפשר לא להציג את שמי) איך אפשר לתקן? איך אפשר לחזור למצב שכאילו לא עשיתי את זה מעולם? באמת שרוב רוב הפעמים שעשיתי את זה היה בחוסר הכרה מוחלט במשמעות המעשה,וגם אחרי זה,כשכן הכרתי הכרה עמומה במשמעותו,פגמתי ואחרי זה הרגשתי צער איום ונורא. שמעתי כל כך הרבה דעות וסגנונות לגבי תשובה ותיקון של הדבר המכוער הזה,וזה כל כך לא ברור לי, כמו פאזל לפני הרכבה. האר"י אומר שצריך לצום על כל פעם 80 ומשהו צומות,ובעל התניא אומר שצריך לעשות תשובה מאהבה (ככה הבנתי לפחות) מה עושים? מה תקנתי? האם מישהו יכול לעשות לי קצת סדר במחשבה ואם ירצה השם שאני ידע איך לתקן את זה באמת ולתקן את זה? תודה לכם,רון לביא.

תשובה

שלום וברכה

אתה מוגדר כאנוס מאחר ולא ידעת כלל על האיסור  ועל כן תשובתך האמיתית מעומק הלב מכפרת על הכול.

מומלץ להיות ניעור לילה אחד וללמוד תורה כל הלילה דבר שמוסגל מאוד לכפר עוון זה.

כמו כן התעסקות פיזית במצוות מכפרת על כך.

בברכה - בנימין שמואלי