שאל את הרב - כללי

משמעות השם ושם משפחה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב זמיר כהן שמי הוא ליטל ואני רוצה לדעת אם זה שם טוב ומה משמעותו מבחינה קבלית בנוסףת הוריי התגרשו ואני שיניתי את שם משפחתי מחדאד שזה שם משפחתו של אבי לשם משפחתה של אמי עמוס האם זה בסדר? תודה לתשובתכם המהירה ליטל

תשובה

לכבוד השואלת,

לא היה הזדמנות כעת להעביר את השאלה לכבוד הרב זמיר, ואבקש את סליחתך.

ובכ"ז, בתור אחד מצוות הרבנים העונים על שאלות באתר, אנסה לענות לפי מה שידוע לי.

הנה יש בשם "לי-טל" שני חלקים חשובים. המילה "לי" מראה על החיבור של אותיות למד ויוד, אשר לפי דברי הרב זמיר בספרו "הצופן", מראים על השאיפה להגיע ליעד מסוים (האות למד), ביחד עם שלימותו הרוחני של האדם (האות יוד) שהיא חיי העולם הבא.

"טל" מראה על חיבור של האות טית עם למד, כשהטית מראה על תכלית הבריאה שהיא להיטיב לברואים שמתקשר שוב עם הלמד של השאיפה ליעד. וכן יש ב"טל" הגשמי משמעות רוחנית עמוקה, כי עתיד הקב"ה להחיות את המתים ב"טל של תחיה"; פירוש הדבר, שלעתיד לבוא תתגלה כל הטוב שהיה גנוז בכל חלקי הבריאה, וע"יז יתקשרו כל הברואים באופן טבעי ליעדם ולשורשם המקורי - לשורש הכל, לאדון הכל ברוך הוא, והטוב והאור ההוא שיקבלו מן החויה ההיא, יבטל מן הברואים את החויה של מיתה.

ולסיכום, ב' תיבות אלו ביחד, מראים על פוטנציאל גדול להשגת הטוב ויעד הרוחני למי שנושא אותם.

ולגבי השאלה השנייה, אין שום משמעות הלכתית לשם המשפחה או שינויו, וכידוע שבזמן הגמרא היה עכל אחד נקרא על שם הראשון של אביו.

בברכה להצלחה ולהתעלות ברוחניות

רב נחום