שאל את הרב - כללי

קורח

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, מה הכוונה קורח ועדתו ירדו חיים שאולה? הכוונה שהיו בגיהנום בעודם בחיים? כיצד זה ייתכן? בתודה, עמית.

תשובה

שלום וברכה

אכן הם ירדו לגיהנם ונשארו בחיים וכמבואר באור החיים שם
(לג) וירדו וגו' שאלה פירוש שלא שלטה בהם הארץ להורגם, אלא נשארו חיים, ונתנתן הארץ בפקדון לגיהנם, והוא אומרו חיים שאולה, ולא אמר לשאול, והגם שכל תיבה שצריכה למ"ד בתחילתה הטיל לה ה"א בסופה (יבמות יג:), עם כל זה לא לחנם יעשה כן:
 ויכוין שאחר שירדו לשאול נתן ה' בהם כח ולא מתו, על דרך אומרם ז"ל (סנהדרין ק:) שהקדוש ברוך הוא נותן כח ברשעים לקבל עונשם, כמו כן אלו נשארו חיים אחר שהיו בשאול עצמה, כדי שירבה הרגשתם, ואם היה אומר לשאול היה נשמע שלא היו חיים אלא עד הגעתם לשאול, ובהגיעם מתו, ולא היה להם חיות אחר שהגיעו לשאול:

בברכה - בנימין שמואלי