שבת

האם מותר לשלוח מייל לאדם שיקרא אותו בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אנו עובדים בענף הביטוח ושולחים למעוניינים הצעות מחיר באימייל, אם לקוח אומר כמסיח לפי תומו שיבדוק את ההצעה כשיהיה לו זמן בשבת (ה´ יחזירו בתשובה בקרוב) האם מותר לשלחו עד יום ה´ (אנו עובדים 5 ימים בשבוע) ולחוש לכך.

תשובה

שלום רב,

אם הוא אומר שהוא יפתח את המייל בשבת, אסור לשלוח לו, משום (ויקרא יט יד) "ולפני עיוור לא תתן מכשול".

בהצלחה רבה,

הלל מאירס