תפילה וברכות

שבועה שלא לעלות יותר בתור שליח ציבור

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני עולה הרבה בתור שליח ציבור. שני מתפללים התחילו להעיר לי על זה שאני מתפלל מהר לפי רוב המתפללים אני מתפלל בסדר. בעקבות הערה נשבעתי שאני לא יעלה יותר בתור שליח ציבור האם אני צריך לעשות התרה כי בעוד חודש זה אזכרה של אבא שלי ואז אני רוצה להיות שליח ציבור

תשובה

שלום רב,

צריך התרה (הטעם לזה, כיוון שמי שנשבע לבטל מצווה דרבנן, השבועה חלה, וצריך התרה, כמבואר בשלחן ערוך יורה דעה סימן רלט סעיף ו).

כמובן מכאן ולהבא יש להיזהר שלא להישבע כלל, צא ולמד ממה שכתב השלחן ערוך אורח חיים (סימן קנו) יזהר מלישבע אפילו באמת שאלף עיירות היו לינאי המלך וכולם נחרבו בשביל שהיו נשבעים שבועות אף על פי שהיו מקיימים אותם.

בשורות טובות,

הלל מאירס