קפה בחו"ל, צריך הכשר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב רציתי לדעת אם מותר לי לקנות קפה בבתי קפה בחו"ל קפה עם חלב ? ואלו סוגי אוכל מותר לי לאכול גם ללא כשרות מיוחדת ? תודה.

תשובה

שלום וברכה

קפה ללא חלב, מותר ללא חשש. עם חלב אין לתהיר רק למי ששותה חלב עכו"ם ורק במקומות שיש בהם הקפדה מטעם הממשלה שלא לערב חלב אחר ובתנאי שאת רואה שאכן השקית/קרטון חלב היא של חלב פרה.

שאר מוצרים מותרים <

בברכה