תפילה וברכות

הנחת תפילין ללא תפילת שחרית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, מדי בוקר אני לא נוהג להתפלל שחרית בגלל הזמן, אבל אני מקפיד להניח תפילין והשאלה שלי היא האם הנחת תפילין וציצית ואמירת 4 פרשיות של התפילין ועוד אחת של ציצית זה נחשב גם ללא תפילת שחרית, כי שמעתי שאם אני מניח ללא תפילת שחרית זה לא נחשב? אני לא רוצה לעשות לחינם. תודה מראש

תשובה

שלום רב,

ודאי שמי שמניח תפילין בלא תפילת שחרית, מקיים בזה מצוות תפילין, אלא שכדאי מאוד לקרוא קריאת שמע עם התפילין, ואז לכל הדעות זה יהיה נחשב שקיימת מצוות תפילין.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס