זוגיות

בעלי מכה. האם להתגרש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, ברצוני לשאול: האם אישה שמוכה בידי בעלה צריכה לראות בזה חלק מתיקונה, שזה מה שהקב"ה רוצה בשבילה, או שתתגרש ולא תסבול עוד מהרמת היד? והאם זהו סימן משמים שהיא צריכה להתגרש? ובכלל, איך אישה בעלת תשובה אמורה להתייחס לזה? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אם הא אדם אלים המכה אותה תדיר בוודאי מצווה להתגרש ממנו ולא תסבול.

התיקון יסתיים ברגע שהיא תתגרש. רק על העבר אנחנו מקבלים את דין שמים באהבה. לעתיד אנו מנסים להיטיב לנו יותר ובעז"ה לצאת מהצרה. כך אנו עושים בעניני רפואה ובפרנסה וכך גם מצווה עליה לנהוג בעניין האלימות.

בברכה,
בנימין שמואלי

נ.ב. הבהרה

לאור שאלת רבים כאילו כביכול אלימות של פעם בשבוע זה בסדר ורק תדיר ממש זה לא בסדר.

הנני להבהיר שהכוונה היתה שאם חלילה הורמה יד באופן חד פעמי, אין זה מחייב גירושין, זאת ללא קשר לכך שאלימות היא דבר חמור בכל מקרה.