האם מותר לעשות השכבה לא ביום השנה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב המשיב....ביום חמישי לאחר ערבית אנחנו עושים אזכרה לאמא -אנחנו עושים אחרי ערבית כי היא נפטרה ביום שישי... הגבאי אמר שאם ישארו פירות ומזונות וכו´,אפשר לעשות ביום שבת ברכות בבית הכנסת ולעשות לה אשכבה......האם זה מותר לעשות לאמא שוב אשכבה אחרי האזכרה ביום שבת? או שזה מיותר ולא מועיל לנשמתה.פעם אמרו לנו אם עושים אשבבה לנפטר שזה לא הזמן שלו הוא עומד לדין....אשמח לקבל תשובה

תשובה

שלום וברכה,

מותר ומצווה לעשות השכבה לנפטר בכל עת, ואין בזה חשש פקפוק כלל. (חזון עובדיה, אבלות כרך א עמ' שנג ס"ו. ועיין לעיל במודגש מה שכתבנו בזה).>בברכה,
מנשה בן פורת