שבת

עבודה במקום שמחלל שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה, הנני מטפלת הוליסטית לגוף ולנפש-מעסה. הנני עובדת בבית ספא לנשים בלבד אבל בית העסק "חמי יואב" המקום שבו אני עובדת פתוחים בשבת-וכן עובדים בשבת האם יש לי אפשרות לעבוד אצלם או שעדיף שלא..? אשמח לתגובה :) בתודה, שנתבשר בבשורות טובות, אילנה

תשובה

שלום רב,

מותר לך לעבוד ביום חול במקום שפתוח בשבת (וכן פסק בשו"ת אבני ישפה חלק ז' סימן כג ענף ב, ומטעם שאין כאן מסייע ידי עוברי עבירה, שהרי אין המקום עבודה הזה מיוחד לעשיית עבירה כדי שנאמר שהעובד שם נחשב מסייע ידי עוברי עבירה. הרי אדם זה רוצה לעבוד שם בימות החול שהעבודה היא מותרת, ומה שהם עושים בשבת זה לא עניין שלו, ואיננו מסייע להם לעבוד בשבת).

ומכל מקום אם יש באפשרותך להשיג מקום עבודה שאינו פתוח בשבת הרי זה משובח.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס