תפילה וברכות

מהם 27 גרם (כזית) במושגים שלנו?,

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב,

יש לי שלוש שאלות:

1. האם יש צורך לברך גם על האוכל וגם על השתייה, אם לשניהם משותפת אותה ברכה? (הכוונה לברכה ראשונה)

2. האם על פי ההלכה צריך בנטילת ידיים וברכת המזון כאשר אוכלים לחם מטוגן שהוא לא מחלה מתוקה, אלא לחם רגיל/ חלה רגילה, כשאוכל בכמות שהיא יותר מכזית?

3. מהם 27 גרם (כזית) במושגים שלנו?, ז"א מאיזה כמות יש לברך ברכת המזון, האם כבר כשאוכל חצי פרוסת לחם? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

1. לא.

2. אם לקחת חתיכת לחם גדולה בשיעור 27 גרם וטיגנת בשמן, יש לברך על כך בתחילה "המוציא" ובסוף ברכת המזון עם נטילת ידיים. אבל אם לקחת חתיכות לחם שכל חתיכה וחתיכה היא קטנה משיעור 27 גרם וטיגנת אותן בשמן, בתחילה יש לברך "מזונות" ובסוף "מעין שלש".

3. פרוסת לחם של לחם פרוס (מאמצע הכיכר, ולא מצדדי הכיכר, שהן פרוסות קטנות) זה 27 גרם.

בברכה,
מנשה בן פורת