שבת

מדוע שותים מאותו הכוס בקידוש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש הלכה או פסוק שאומר לא ישתה אדם מכוסו של חברו מפני סכנת נפשות אז למה בכל זאת בקידוש והבדלה שותים מאותו הכוס זה לא נוגד להלכה? תודה

תשובה

שלום רב,

יפה שאלת. וכתב רבי עבדאללה סומך זצ"ל בשו"ת זבחי צדק חלק ב' (סימן כז) ליישב, שכל עוד השותה מכוס הקידוש אינו איסטניס, יכול לשתות מכוס המקדש משום חיבוב מצווה, ושומר מצווה לא ידע דבר רע. עיין שם.

בברכה,

הלל מאירס