משחקי מחשב לילדים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום ילדינו לומדים בתלמוד תורה חרדי לאחרונה מבקשים מישחקי מחשב בטיעון שגם לחברים יש הסברנו לילדנו שבביתנו החרדי לא מקובל הדבר וננסה בדרכים שונות למלא את חלל הזמן בדברים אחרים לי יש מחשב לצורכי עבודה מתוך אילוץ ביהס בו אני עובדת כיצד ניתן להשיח ולהשכיח עניין זה מהם וכיצד ניתן למלא את הזמן בדברים אחרים מלבד המחשב להוסף ילדיי בני 11 ו12

תשובה

שלום וברכה

נראה לי שיש לומר בהחלטיות מבלי הסברים מיותרים שהדבר אסור בהחלט כהוראת כל גדולי ישראל ואם לאמא יש מחשב לפרנסה באישור רב כהוראת גדולי שיראל הרי חלילה להם לחטוא ולהשתמש במחשב ויש להכביר במילים בגולד החיוב לציית לגדולי ישראל ובעז"ה הדברים יפלו על אוזניים קשובות.

תעשי להם מבצעים על לימוד משניות ותתנו להם פרסים ובעז"ה המצב ישתנה בבית. אין לומר להם בבת אחת את המבצע של המשניות יחד עם האיסור על המחשב. זה עניין אחד וזה עניין אחר.

בברכה לרוב נחת,