אמונה

שינוי משפטים בתורה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אומרים שסופרים שינו משפטים בתורה שהיה בהם חשש לפגיעה בכבוד ה לדוגמא : בראשית פרק י"ח פסוק כ"ב רשמו "ואברהם עודנו עומד לפני ה " במקום : וה עודנו עומד לפני אברהם" .השאלה שלי אם זה נכון . ואם זה כן נכון איך זה מתבטא הצופן התנכי.

תשובה

שלום וברכה

חלילה לחשוב שמישהו שינה אות מהתורה שניתנה על ידי הבורא למשה רבינו.

מה שרש"י משתמש בביטוי "תיקון סופרים" הכוונה היא שהלשון נכתב בצורה של תיקון סופרים, זאת אומרת זה נכתב בהוראת הבורא בשינוי מפני הכבוד לבורא ולא שחלילה מישהו שינה את הלשון של הפסוקים.