חגים ומועדי השנה

דין יום טוב שני של גלויות לבני ארץ ישראל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

היות שאני נוסעת ללונדון בסוכות ואני מתארחת בבית מלון אורתודוקסי מה הדין לגבי יו"ט שני של גלויות? האם מותר לי לבצע מלאכה? לטלטל במקום שאין עירוב? להדליק אור? לנסוע במונית (אם הנהג גוי?) והאם אני אמורה לעשות לעצמי הבדלה?

תשובה

שלום רב,

אסור לך לעשות שום מלאכה ביום טוב שני של גלויות, ואפילו בצנעה כשאף אחד לא רואה אותך (שלחן ערוך סימן תצו סעיף ג, ומשנה ברורה ס"ק ט-י).

אכן את אמורה לעשות לעצמך הבדלה במוצאי יום טוב הראשון, אולם יש להקפיד שזה יעשה בצנעה, ללא שיראו אותך בני חו"ל (יום טוב שני כהלכתו פרק ח הערה טז בשם הגרש"ז אויערבאך הגרי"ש אלישיב והגר"ש וואזנר זצ"ל, וחזון עובדיה יום טוב עמוד קכח).

בברכה,

הלל מאירס