האם יש מניעה לבקש שידוך מעדה מסויימת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, ראשית אבקש שלא יפורסם שמי במידה והשאלה מפורסמת באתר. שאלתי היא: האם יש מניעה לבקש שידוך מעדה מסויימת? אני מק"ק תימן, שורשית מאד ומחוברת מאד למסורת העדה. מעוניינת לשמור על המסורת ולהנחיל אותה לדורות הבאים. האם דבר כזה יכול לעכב את השידוך שלי? אבקש תשובה בהרחבה אם אפשר. תזכו למצוות! תודה רבה, נ´.

תשובה

שלום וברכה

מותר לבקש על כך ולנסות להגיע דווקא לשידוך תימני. אין בכך כל פגם ואין בכך סובה לעיכוב. מומלץ להחליט מראש להגביל את הזמן שתמתיני לזיווג תימני דווקא. כגון עד שתגיעי לגיל מסויים וכדו'.