סדר תפילת יום כיפור למתפלל יחידי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, אני אם לארבעה ילדים ב"ה. כשאתפלל ב"נ את תפילות יום כיפור בבית ביחיד, מה מותר לומר ומה לא לומר בתפילה? לדלג על יג´ מידות? על הקטעים בארמית? וכו´ (כמובן שאם יתאפשר אגיע ב"נ לתפילה בציבור). אנא פרט בבקשה במיוחד מה שלא כדאי לומר ביחיד. בברכת גמר חתימה טובה לכל עם ישראל.

תשובה

שלום וברכה,

אכן יש לדלג את כל הקטעים הנאמרים בלשון ארמית. וכן יש לדלג את י"ג מדות הרחמים, שבפסוק "ויעבור ה' על פניו ויקרא וכו", או לקרא פסוק זה במנגינה של טעמי המקרא.

אם הבאת הילדים לבית הכנסת עלולה להפריע לציבור המתפללים, עדיף שתתפללי בבית.

צום קל,
מנשה בן פורת