גבר נשוי בוגד באישתו, יש לכך השלכה לעולם הבא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. עד כמה זה ישפיע בעולם הבא, אם בכלל , כשגבר נשואי בוגד באישתו? כמו כן, אם תהיה השפעה על אישה גרושה, שיוצאת עם גבר נשואי?

תשובה

שלום וברכה

ישכאן חטאים חמורים של בין אדם לחבירו ובין אדם למקום.

ראשית את החטא הנידה שעונשו כרת והוא מהחטיאם החמורים ביותר בתורה שכל אישה שלא טבלה לאחר המזור האחרון שלה אף אם הוא היה לפנישנים רבות הרי הוא אסורה לכל גבר בעולם משום נידה.

ב. חטא הזנות.

ג. <

פגיעה קשה כזו בזולת - באשתו של הגבר היא קשה ואין כל ספק שמי שגורם לצער גדול לזולת נענש עוד בעולם הזה כמבואר בספרים הקדושים בהרחבה וזאת מלבד שהחטא שמור לעולם הבא רח"ל.

אבל אין ספק שתשובה שלימה ואמיתית מועילה גם לזה ובוודאי מכפרת על כל העוונות. ואם שבים בתשובה שלימה איםן לחטאים זכר כלל לא בעולם הזה ולא בעולם הבא.