היש כפרה על הוצאת זרע לבטלה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1. אם המעשים נעשו מתוך כך שבני הזוג האמינו כי יתחתנו ולבסוף לא התחתנו, היש כפרה? 2. אם היה זרע לבטלה, מה התשובה? 3. האם יש חובה לחתונה לזוג? 4. האם העבירות שעברתי יתנקמו לי לעתיד רע ולזוגיות לא טובה, ילדים וכו- לא דווקא אתה? תודה, ואשמח לקבל תשובה לכל שאלה.

תשובה

שלום וברכה

הכפרה שווה כל החטאים. כאשר שבים בתשובה שלימה אין נקמה אלא סליחה מחילה וכפרה.

הרצון להינשא אינו מתיר מאומה.