מהיכן לומדים איסור נגיעה באישה לפני הנישואין?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול מהיכן אנו למדים על איסור נגיעה בין גבר לאישה לפני הנישואין ומהיכן אנו למדים שחייבים בחופה וקידושין? (אם אפשר בבקשה גם לציין מקורות.. ויש לציין שאני אדם חוזר בתשובה. והייתי רוצה לדעת זאת) תודה רבה :)

תשובה

שלום רב,

לגבי איסור נגיעה, ראה ברמב"ם (הלכות איסורי ביאה פרק כא הלכה א) שלומדים דבר זה ממה שנאמר (ויקרא יח ו) "לא תקרבו לגלות ערווה", כלומר, לא תקרבו לדברים המביאין לידי גילוי ערווה.

ולגבי החיוב בחופה וקידושין, ראה ברמב"ם (הלכות אישות פרק א הלכה א) שכתב, כיוון שנתנה תורה נצטוו ישראל שאם ירצה האיש לישא אישה יקנה אותה תחלה בפני עדים, ואח"כ תהיה לו לאישה, שנאמר (דברים כב יג) "כי יקח איש אישה ובא אליה".

בברכה,

הלל מאירס